Artister 2022

VASSENDGUTANE til Skjåk 2022

Det er seks år siden Vassendgutane besøkte Countryfestivalen i Skjåk. Derfor er det ekstra stas å ønske dette festcountrybandet velkommen tilbake i år. Det populære bandet fra Ørsta er blant landets mest turnerende band, og er kjent for sine folkelige sangtekster med uhøytidelig og humoristisk vri. Det blir garantert høy allsang-faktor foran scenen, når Vassendgutane spiller opp.

https://www.vassendgutane.no/

Olivia Douglas til Skjåk 2022

Etter at den irske artisten fikk nasjonal oppmerksomhet som konkurrent i talentprogrammet «Glor Tire», har Olivia Douglas rask etablert seg som et populært talent på den irske scene. Hun er i dag en av Irlands mest etterspurte artister i sin klasse, ikke bare for sin fantastiske stemme, men også fordi hun er en «kløpper» på torader. Olivia har hentet sin inspirasjon fra artister som Dolly Parton og Alison Krauss. Det blir spennende å få oppleve denne irske countrystjernen på årets festival.

https://www.oliviadouglasmusic.com/home

BILLY YATES til Skjåk 2022

Vi er glade for å nok en gang kunne ønske den amerikanske countrystjernen Billy Yates velkommen til Skjåk. Yates gjestet Countryfestivalen i Skjåk i 2014, og vi regner med at det blir minst like god stemning på festivalarenaen denne gangen. Billy Yates, som er født i 1963, har bygget seg opp en stor og lojal tilhengerskare i Europa, med utsolgte konserter og populære låter. Mange kjente artister har tolket Yates sine mange låter opp gjennom årene. Den amerikanske countryartisten kommer fra en musikalsk familie, og har gitt ut mange studioalbum.
Vi gleder oss til å se og høre Billy Yates på Skjåkøygarden igjen!

https://billyyates.com/

RUNE RUDBERG til Skjåk 2022

Det nærmest kokte både på dansegulvet og foran hovedscenen da Rune Rudberg Band for første gang besøkte Countryfestivalen i Skjåk i fjor. Vi er sikre på at det blir like bra liv, når Rune Rudberg kommer igjen i år. Rune Rudberg har blitt til en av landets desidert beste countryvokalister. Det musikalske uttrykket beveger seg fra sorgtunge melodier til dansbare rytmer, alltid med teksten i førersetet. Vi gleder oss til å få oppleve Rune Rudberg Band på Skjåkøygarden for andre året på rad.

https://runerudbergband.no/

GET RHYTHM til Skjåk 2022

Allerede to år etter at guttene i Get Rhythm etablerte seg som band i 2013, var bandet selvskrevne gjester på flere av landets største festivaler. Country, rock and roll, blues og spirituals står på programmet når Johnny Cash-inspirerte Get Rhythm frå Gausdal nok en gang entrer scenen på Skjåkøygarden i sommer.

https://www.facebook.com/GetRhythmGausdal/

HILLJACKS til Skjåk 2022

Countrybandet Hilljacks har stormet frem de siste årene og gjort seg bemerket i både det europeiske og det internasjonale country miljøet etter flere opptredener på større festivaler i inn og utland og fortsetter i uforandret tempo i 2021/22 med nye opptredener. Bandets hovedvokalist Karina Kvernes er bandets signatur-stemme og har virkelig satt Hilljacks på kartet med blant annet sin klokkeklare stemme og sin utrolige versjon av Dolly Partons «I Will Always Love You» Hilljacks spille og skriver tradisjonel country og har en balansert blanding av egne låter og kjente coverlåter. Så her er det bare å glede seg.

SIE GUBBA til Skjåk 2022

Sie Gubba har besøkt festivalen i Skjåk ved flere anledninger tidligere, sist gang i 2018. Trønderbandet spiller alt fra tung countryrock til rolige ballader. Sie Gubba er et svært ettertraktet band over hele landet, og spiller hvert år på en rekke festivaler og andre arrangement rundt omkring. Sie Gubba får i år æren av å åpne årets festival fra hovedscenen torsdag kveld. Vi er klare. Er du?

 

https://siegubba.no/

G THOMAS  til Skjåk 2022

 

Han er én av veteranene innen norsk og skandinavisk country. I snart 40 år har G. Thomas jobbet som artist på fulltid. Artisten, som er bosatt utenfor Arendal, blir regnet som en legende i både norsk og skandinavisk sammenheng. G. Thomas har røtter i tradisjonell og klassisk country. Han har gjestet countryfestivalen flere ganger tidligere, og vi vet at hans trofaste fans er glade for å kunne oppleve den erfarne artisten også i år

https://www.gthomas.no/

SIVERT BJØRDAL til Skjåk 2022

Ingen countryfestival i Skjåk uten Sivert Bjørdal på artistlisten, sier du? Riktig! Den folkekjære artisten har spilt hos oss i en årrekke, og Sivert har opp gjennom årene opparbeidet seg et trofast publikum, med sin musikalske overbevisning. Sunnmøringen er like populær hvor en han ferdes, enten det er på Countryfestivalen i Skjåk, eller en av de andre festivalene rundt om som han opptrer på hvert eneste år.

Stine Nilsen & Livin’ West til Skjåk 2022

Stine Nilsen har opptrådd som frontfigur i flere band, og er for mange kjent som deltaker i «Det store korslaget», sammen med «Team Simone», og fra programmet «Lyden av lørdag». Det er countrymusikken som ligger hennes hjerte aller nærmest, selv om Stine har vært innom flere ulike sjangere. Etter fjorårets suksess på countryfestivalen, som for øvrig var den aller første festivalopptredenen, er Stine Nilsen & Livin’ West tilbake i Skjåk, og vi gleder oss til å høre bandet igjen.

https://www.facebook.com/livinwestband/

HAWK CHRISTENSEN til Skjåk 2022

Hawk Christensen har spilt gitar siden han var åtte år og opptrådt på scener siden han var tolv. Som sekstenåring fikk han sin første spillejobb og da han fylte atten ble musikken hans levebrød.

Han har vært gitarist for outlaw-legenden Wendel Adkins, har turnert med tidligere bandmedlemmer til Waylon Jennings og har turnert rundt i Europa både med og uten band.

I 2012 slapp han singelen og musikkvideoen «Love & Hate», deretter kom to nye singler i 2015; «Are You Ready For The Country» og «Waylon’s Guitar», begge disse låtene ble spilt inn til ære for Waylon Jennings med hans tidligere bandmedlemmer.

Hawk Christensen er en viderefører av outlaw-country, hans røffe og rufsete stil med tung bass og hylende gitarer har gitt ham en helt egen sound. Med høy energi på scenen leverer han ett outlaw-show du ikke har sett maken til.»

Fat Fred and the possumhunters  til Skjåk 2022

Har du ikke fått med deg dette bandet tidligere år på festivalen, må du ikke gå glipp av disse gutta i år. Og har du sett de før, ja så vet vi at du gleder deg til å nok en gang få oppleve det høyenergiske bandet med røtter fra Romerike. Fat Fred & The Possumhunters er desidert ett av de mest populære rockabilly-bandene som har vært i Skjåk. Gled deg til en smittende spilleglede og et ellevilt sceneshow – fra første tone.

Cornerboys til Skjåk 2022

En konsert med Cornerboys har alle de kvaliteter som skal til for å sette deg i den rette stemningen. Bandet spiller irsk og skotsk musikk, der låtene bærer et tydelig preg av både spenning og energi. Cornerboys ble startet opp i 2000, og opp gjennom årene har bandet hatt mange spilleoppdrag. Cornerboys har spilt hos oss tidligere, og vi er glade for at de er tilbake.

Grassride (SE) til Skjåk

Dette bildet mangler alt-tekst

Grassride er et svensk bluegrassband som ble etablert i 2007. Bandet har spilt på ulike festivaler og andre offentlige arrangementer. De har også gjestet Holland, Finland og Danmark. I sommer kommer de til Countryfestivalen i Skjåk, og med seg har Grassride et svært variert repertoar, tilpasset feststemte festivaldeltakere. Grassride henter inspirasjonen sin fra Bill Monroe, Flatt&Scruggs, Jimmy Martin, Doyle Lawson og mange flere. Repertoaret består også av egne låter.

FRODE HAARSTAD  til Skjåk 2022

Som «lonesome cowboy» har Frode Haarstad fartet rundt i store deler av kongeriket i snart en mannsalder.  Med eller uten The NeverNeverBand har han gledet oss med sin stemmeprakt og evne til å leve seg inn i de merkeligste historier.

Nå får vi besøk av «kåbbåien» i ensom majestet.

Frode stiller alltid påkledt med helt egen hatt på hodet, men har gjort unntak i norsk spillefilm.

Frode Haarstad har de siste årene blitt et slags Household Name på norske countryfestivaler og beslektede arrangementer.

https://www.facebook.com/frodehaarstad/

JAN A YTTERLAND  til Skjåk 2022

 

Jan A er vokalist i bandet GunSmoke fra Sunnmøre, som var på Skjåk første gang i 2019. Han spiller trad country, som bl.a Waylon Jennings, Merle Haggard o.l. Jan A har drevet med musikk omtrent hele livet, og de siste 15 årene har han spilt som Countrytrubadur på puber rundt om i landet. Må bare oppleves

https://www.facebook.com/jan.ytterland/timeline?lst=1508648668%3A595452852%3A1584882650