Artister 2023

Too Far Gone 2023


Too Far Gone  i løpet av sine 30 år markert seg i toppen av Norsk musikkindustri med sin markante og fremoverlente stil med folkelige appell. Bandet står stødig i det norske festivalmarkedet og på mangfoldet av konsertarenaer rundt om. Gjennombruddet kom alvor i 1998 med hiten ”Zetor`n”. Etter det har det gått slag i slag med høye plasseringer på salgslister, radiolisting, radio- og TV-opptredener, omfattende turnering i hele landet for fulle hus, 9 CD utgivelser, der den 10’ende er på vei, to gullplater og ca 350.000 solgte eksemplarer. I 2023 mottok bandet 1 platinaplate for låten Kainn æ få lov + gullplater for henholdsvis Zetor’n og Kæm tok ho me sæ. Disse 3 låtene aleine har blitt strømmet ca 20 millioner ganger. Bandet tilbringer nå mye tid i studio for innspilling av helt nytt låtmateriale og en ny plate kommer til vår turnestart 23.03.2023.

Shane Worley 2023

Shane Worley begynte å opptre i en alder av 5 og har fortsatt å gjøre det hele livet. Hans store kjærlighet for musikk, har alltid vært tradisjonell countrymusikk. Han er inspirert av artister som Haggard og Jones, Waylon og Hanks (Sr. & Jr.). Rockabilly-legender som Jerry Lee Lewis, Elvis og Carl Perkins spilte også en viktig rolle i hans musikalske påvirkninger. Han har opptrådt over hele USA, Skandinavia og Europa i over 30 år. Shane jobber for tiden med sitt 9. studioalbum.
Sist gang Shane besøkte skjåk, var i 2010, å han gleder seg stort til å endelig komme tilbake til sommeren.

Lee Matthews 2023

Lee Matthews, er en irsk singer-songwriter.
Fra 8-årsalderen hadde Lee Matthews opptrådt som et vidunderbarn og dekket pop- og countrysanger på mange irske og britiske radio- og TV-serier. Som 17-åring tok han fatt på en serie musikkprosjekter som Streetwize, Streetside og Access All Areas, i et forsøk på å bli lansert som et «internasjonalt gutteband» bestående av sanger fra forskjellige nasjonaliteter. Etter at boyband-prosjektene falt gjennom, relanserte han en solokarriere.
I 2013 ble Lee Matthews en del av countrymusikkscenen i Irland i country og irsk sjanger, og ga ut to album, A Little Bitty Country i 2014 og It’s a Great Day to Be Alive i 2015 og en rekke singleutgivelser.

Vi ser frem til å oppleve Lee Matthews på Countryfestivalen Skjåk i 2023

VON 2023

Fra innerst i Gudbrandsdalen kommer bandet VON.
Bandet synger på klingende heidalsdialekt, og svever mellom sjangere som nyere amerikansk country, til countryrock, men kan også innom ei og annen «sidegate» Medlemmene i bandet har forskjellige musikalsk bakgrunn, noe som gjør det hele helt unikt.
Bandet har gitt ut 4 album, og vi håper jo selvfølgelig at det kommer flere.Bandet VON gleder seg til å spille på Countryfestivalen Skjåk i 2023

Get Rhythm 2023

Allerede to år etter at guttene i Get Rhythm etablerte seg som band i 2013, var bandet selvskrevne gjester på flere av landets største festivaler. Country, rock and roll, blues og spirituals står på programmet når Johnny Cash-inspirerte Get Rhythm frå Gausdal nok en gang entrer scenen på Skjåkøygarden i sommer.

https://www.facebook.com/GetRhythmGausdal/

Hilljacks 2023


Hilljacks er ett «urbant» bygdeband fra Øvre Romerike og har siden oppstarten i slutten av 2014 klart å markere seg kraftig i det norske og skandinaviske  countrymiljøet. Bandet har siden oppstart gjort utallige jobber innlanda, men også utenlands, på store og små scener og høstet svært gode kritikker både fra publikum og arrangørene. Hilljacks har stor forkjærlighet for trad country og skriver også selv låter i nevnte sjanger. Bandet har hatt en eventyrlig  karriere så langt  da mye på grunn av to sterke vokalister, stabile musikere, gjennomført kor og bred instrumentering og bandet har med både trommer, gitarer, synth, pedal steel, bass og munnspill på scenen.

Spelloppmaker


Ut fra dypet av Finnskogen trer bandet Spelloppmaker ut, med Solørdialekten som sitt kjennetegn. Spelloppmaker er et countryrock-band, som i 2021 er aktuelle med albumet «Jævel». Bandet har virkelig tatt steget opp blant de store gutta og stålsetter seg på et år med mengder av konserter. Spelloppmaker har sitt opphav i fra Solør i Hedmark, som igjen er kjent for sin entusiasme over hjemmebrent og bygdeslabberas. Solør blir kalt «Norges svar på Tennessee», noe som gjør at du vet at det blir bygdefest og godstemning når Spelloppmaker inntar scenen. Gjengen har en musikalsk kvalitet og instrumentalister som er sjelden vare å se i Norge. At Spelloppmaker frir til et stort publikum, er det liten tvil om. Gutta har bikket 70,000 månedlige lyttere og over 15 millioner avspillinger på Spotify. Med listeplasseringer hos NRK p1, samt mengder av lokalradioer i hele landet har Spelloppmaker gjort seg godt bemerket i de fleste norske kriker og kroker

Arthur Stulien 2023


Arthur Stulien seiler opp som en av de mest spennende artistene å følge med på i norsk musikk, uavhengig av sjanger. Med to plateutgivelser, der det siste var hans første solo-album, begynner han virkelig å etablere seg i bransjen. Alle låtene på det siste albumet er enten skrevet selv eller sammen med andre, og det har ikke gått ubemerket hen i musikkverden. I slutten av 2020 mottok låten hans «Play it Again» nemlig prisen for «European Country Single of the Year».
2022 var et bra år for sørlendingen. «The Road More Known, European Tour 2022» inneholdt konserter i Norge, Danmark, Sverige, Frankrike og Litauen, og positive tilbakemeldinger har fulgt med gjennom hele året. Han er for tiden aktuell med planleggingen av det neste albumet, og jobber tett med produsenter og musikere i Nashville i disse tider. 29/6 til 2/7 2022 kommer han til Countryfestivale Skjåk, og det er bare å begynne å glede seg!

https://www.arthurstulien.com

Sivert Bjørdal 2023


Ingen countryfestival i Skjåk uten Sivert Bjørdal på artistlisten, sier du? Riktig! Den folkekjære artisten har spilt hos oss i en årrekke, og Sivert har opp gjennom årene opparbeidet seg et trofast publikum, med sin musikalske overbevisning. Sunnmøringen er like populær hvor en han ferdes, enten det er på Countryfestivalen i Skjåk, eller en av de andre festivalene rundt om som han opptrer på hvert eneste år.
Han har med seg på fiolin Olivia McPeek, Arthur Kringstad på trommer og Kjell Magne Maridal på bass. Sivert får du høre på Green Hills, Låven og på kirekonserten.

Country Queens 2023

Country Queen Folk Band har spilt samen siden 2017, og har et bredt repertoar med både egneskrevne- og coverlåter. På repertoaret finnes alt fra rolige countryballader til kjente slagere av Bruce Springsteen, Janis Joplin, Dolly Parton og Johnny Cash.

Trioen eller «Queensa» skaper «hæla i taket»-stemning og imponerer med godt driv, saftige munnspillsoloer, groovy kontrabass og kraftige countrystemmer.Gleder oss!

 

Fat Fred and the  possumhunters til Skjåk 2023

Har du ikke fått med deg dette bandet tidligere år på festivalen, må du ikke gå glipp av disse gutta i år. Og har du sett de før, ja så vet vi at du gleder deg til å nok en gang få oppleve det høyenergiske bandet med røtter fra Romerike. Fat Fred & The Possumhunters er desidert ett av de mest populære rockabilly-bandene som har vært i Skjåk. Gled deg til en smittende spilleglede og et ellevilt sceneshow – fra første tone.

Jan A Ytterland til Skjåk 2023

Jan A er vokalist i bandet GunSmoke fra Sunnmøre, som var på Skjåk første gang i 2019. Han spiller trad country, som bl.a Waylon Jennings, Merle Haggard o.l. Jan A har drevet med musikk omtrent hele livet, og de siste 15 årene har han spilt som Countrytrubadur på puber rundt om i landet. Må bare oppleves

FRODE HAARSTAD  TIL SKJÅK 2023

Som «lonesome cowboy» har Frode Haarstad fartet rundt i store deler av kongeriket i snart en mannsalder.  Med eller uten The NeverNeverBand har han gledet oss med sin stemmeprakt og evne til å leve seg inn i de merkeligste historier.

Nå får vi besøk av «kåbbåien» i ensom majestet.

Frode stiller alltid påkledt med helt egen hatt på hodet, men har gjort unntak i norsk spillefilm.

Frode Haarstad har de siste årene blitt et slags Household Name på norske countryfestivaler og beslektede arrangementer.

https://www.facebook.com/frodehaarstad/