Artister (2013)

Vassendgutane (N)

Vi er stolte over å få Vassendgutane tilbake til Skjåkøygarden. Sist det populære festcountrybandet fra Ørsta spilte i Skjåk var under countryfestivalen i 2008. Vassendgutane har fått æren av å åpne årets festival fra hovedscenen torsdag kveld. Vassendgutane har gjort stor suksess som konsertband rundt omkring i landet med sin uhøytidelige og humoristiske vri på countrymusikken, og av slagere kan nevnes «Ungkar med dobbeltseng», «Granada» og «Silikon i tatti». I april i år ga/gir bandet ut nytt album, og det er ventet både nytt og gammelt på repertoaret når vestlandsbandet inntar festivalarenaen. Her blir det garantert liv!

Lance Miller (USA)

Lance Miller kommer fra en musikalsk familie. Han er en dyktig gitarist, vokalist og låtskriver som har sunget siden han var fire år, spilt inn sin egen musikk, og spiller med sitt eget band. Miller har gjort stor suksess som demo-sanger i Nashville i mange år, og på fritiden skriver han stadig på nye låter for å utvide sitt allerede brede repertoar.

Lance Miller sin musikk, er uten tvil tradisjonell country, og vi gleder oss til å se dette fyrverkeriet av en countryartist på scenen under årets countryfestival.

Too Far Gone (N)

Too Far Gone er omtalt som ett av landets beste countryrockband. Bandet ble etablert i 1993, men slo for alvor gjennom i 1998 med hiten «Zetor’n». I år fyller bandet 20 år, og i den anledning har de lagt ut på en omfattende jubileumsturné. Countryfestivalen i Skjåk er ett av stoppestedene, og vi gleder oss til å få besøk av de spreke jubilantene. Too Far Gone har så langt gitt ut ti singler og syv album og dette blir utgangspunktet for repertoaret når countryrockbandet gjester Skjåk. Her blir det liv!

Steffen Jakobsen (N)

Norges nye Country stemme kommer til Skjåk.
På tampen av artist bookingen er vi så heldige å kunne presentere Norges nye Country stemme, Steffen Jakobsen fra Idol 2013. Steffen er blitt meget populær for sin dype country sound, og har siste uken hatt en veldig stor oppmerksomhet i landets media.

Det er en stor glede for oss å kunne ønske Steffen Jakobsen velkommen til årets Country Festival i Skjåk 2013.

Harald Thune (N)

Harald Thune er en solid renommert og hardtarbeidende kvalitetsartist. Han spiller tradisjonell countrymusikk blandet med mer rocka musikk, og har i en mannsalder vært et høyt verdsatt navn i musikerkretser, og hos sitt trofaste publikum. Harald Thune spiller i hovedsak egne låter, men er også kjent som en eminent tolker, da spesielt av Johnny Cash. Thune har en helt sjelden spilleglede krydret med en utmerket teft for den gode låten. Dette gjør han til en veldig severdig konsertopplevelse. Her er det bare å lene seg tilbake og la Harald Thune vise frem solsiden av cowboykultur!

Jonni Harms (USA)

Det er med stor glede vi har navnet Joni Harms på årets liste over artister. Denne vakre countrystemmen fra USA er ikke fremmed for suksess. Harms har vunnet flere musikkpriser og i 2003 ble hun kåret til årets kvinnelige vokalist av Western Music Association.

Joni Harms signerte sin første platekontrakt i 1990, og har gitt ut flere studioalbum. Hun har også flere singler bak seg. Joni Harms er spesielt godt kjent i Europa, Storbritannia og Australia hvor hun har hatt mange vellykkede turneer. Nå kommer hun altså til Skjåk, og vi gleder oss til å ta i mot denne country-kvinnen som garantert vil innfri forventningene.

Gunslingers (N)

Gunslingers er et norsk pop-countryband med rot i bygda Nordheimsund i Hardanger. Bandet startet sin karriere i 2008, og på et par år ble de ett av de mest ettertraktede bandene på landets festivaler. Bandet har så langt gitt ut tre album, og de kommer med sitt fjerde album i løpet av 2013. Gunslingers er kjent for stor allsangfaktor, godt sceneshow og store mengder med humor. De fleste tekstene til bandet er på Hardanger-dialekt, og er skrevet av vokalist Frode Måkestad. Dette populære bandet har helt klart kommet for å bli!

Hawk Christensen (N)

På 1970-tallet gjorde mange countryartister opprør mot det som på den tiden ble kalt for «Nashville-sound», og det som ble kalt for «the outlaw movement» ble en egen sjanger innen countrymusikken. Hawk Christensen er en viderefører av outlaw-country, og hans røffe og rufsete stil med tung bass og hylende gitarer har gitt ham en helt egen sound. Med høy energi på scenen leverer han et outlaw-show du ikke har sett maken til, der han kombinerer kjente og kjære countrylåter med sine mange egenskrevne låter.

Hawk er født i 1987 og er uten tvil det nye stjerneskuddet innen norsk country.

Sivert Bjørdal (N)

Sivert Bjørdal er en gjenganger på Countryfestivalen i Skjåk. Han har spilt hos oss en rekke ganger, og er stadig like populær. Han er tro mot sin musikalske overbevisning, og har et trofast og dedikert publikum som vet å sette pris på en flott sanger og artist. Sivert Bjørdal har over 20 år bak seg som countryartist, og har gjennom årene gjestet en rekke festivaler i Norge. Han er også kjent utover landegrensene. Det er alltid stinn brakke når Sivert entrer scenen i Skjåk, og han er en garanti for den gode musikken og den gode stemningen. I år kan du også oppleve Sivert på dag tid på Green Hills.

Mike & The Strangers

Country-, rock-, og bluesbandet Mike & The Strangers spiller coverlåtene til de klassiske countrylegendene, men også eget materiale. Bandet ble stiftet i 2006, og har på kort tid gjort seg til et populært navn på de større scenene i Skandinavia. Bandet har gitt ut flere album. I 2006 og 2010 ble Mike & The Strangers kåret til Sveriges beste band innen kategorien Pure Country.

Terje Iversen (N)

Terje Iversen er kjent for å skape god stemning i enhver anledning. Han er født i 1970 og har vokst opp med god, tradisjonell countrymusikk. I ung alder ble han påvirket av sine foreldre, og allerede i niårsalderen fikk han sin første gitar. Repertoaret til Terje Iversen består av coverlåter fra kjente og kjære countryartister som Alan Jackson, Marty Stewart, Buck Owens, George Strait og Johnny Cash. Vi vet at Terje Iversen vil sørge for god stemning også under årets countryfestival. En god nyhet er at Terje har «realease» på sin debut CD nettopp hos oss på Country Festivalen i Skjåk.

Rita & Ståle Band (N)

Rita & Ståle er en duo fra Gudbrandsdalen som spiller variert dansemusikk. Med variert menes en blanding av country, gammeldans og dansemusikk. Målet til duoen er at dansefoten skal gå konstant etter musikk som de fleste gjenkjenner, med slagere fra 50-tallet og frem til i dag. Nå har duoen fått med seg flere dyktige musikere og kommer på countryfestivalen som «reinspikka» country band. Vi gleder oss til å høre hva Rita & Ståle Band har å by på.

The Doggone Honkabillies (EN)

Flere musikkfestivaler og show har hatt besøk av dette bandet de siste årene. The Doggone Honkabilly Band har spilt på mange arenaer over hele Storbritannia og Europa. Stjerner som Elvis, Johnny Cash og Hank Williams har dannet grunnlaget for både lyd og karakter hos guttene i dette bandet, men bli ikke overrasket om du hører påvirkninger av mer moderne artister også. Om du liker femtitallsstil, honkytonk, og rockabillymusikk, vil dette bandet garantert lokke frem smilet i ansiktet ditt!

Downtown Ramblers (SE)

Det svenske bandet Downtown Ramblers karakteriserer selv musikken sin for «nordic urban bluegrass». Deres musikk er basert på tradisjonell bluegrass med påvirkning fra alle typer musikk, inkludert svensk folkemusikk, pop, og jazz. Downtown Ramblers ble etablert i 2005 og vant i 2007 den svenske Bluegrass-VM i Sälen. På bakgrunn av dette tok det for alvor av for bandet. De har gjestet nesten alle de store country- og bluegrassfestivalene i Sverige. De har også gitt ut flere album og gjør stor suksess med sine låter.

Del Rio Ramblers (EN)

Dette bandet fra Storbritannia ble dannet sommeren 2009, og er gjennomstyrt av tradisjonell honky tonk-, country-, rockabilly- og hillbillymusikk fra 40- og 50-tallet. Det britiske bandet har helt siden starten servert publikummere full energi der de har vært, og de talentfulle musikerne har et repertoar som blander originalt materiale med sanger gjort kjent av Hank Williams, Ray Price, Curtis Gordon og Ferlin Husky. Siden de startet i 2009, har Del Rio Ramblers allerede rukket å spille inn konsert for BBC, spilt på Storbritannias største musikkfestival, vært på flere turneer i Europa, og gitt ut album.