Artister (2014)

Billy Yates (USA)

Vi er svært stolte over å ha Billy Yates på artistlisten under årets festival. Den amerikanske countrystjernen er født i 1963 og har gitt ut i alt åtte studioalbum. Billy Yates driver sitt eget plateselskap, og kommer fra en musikalsk familie. Yates har bygget seg opp en stor og lojal tilhengerskare i Europa, med utsolgte konserter og populære låter. Gary Allan, Tracy Lawrence, George Strait og Sara Evans er blant de mange artistene som har brukt Billy Yates sine låter. Få med deg denne dyktige countryartisten når han gjester Skjåk under årets festival.

Amber Digby (USA)

Det sies at når Amber Digby synger, lytter folk. Den amerikanske countrystjernen spilte inn sitt første album i 2002. Albumet fikk mye oppmerksomhet fra hele verden, og skapte mange overveldende fans. Selv om Amber sin suksess synes å ha kommet over natten, er det ikke slik. Amber Digby kommer fra en musikalsk familie, der begge foreldrene hennes gjennom flere tiår har vært en stor del av countrymiljøet. Amber Digby har gjestet mange store countryfestivaler rundt omkring i verden. Sangene til denne stjernen omhandler stort sett hjertesorg, elendighet, anger og resignasjon. Amber Digby har en fantastisk stemme som sies å være påfallende lik en ung Lorrie Morgan. Denne countryartisten må oppleves.

Vassendgutane (N)

Festcountrybandet Vassendgutane fra Ørsta fikk æren av å åpne fjorårets festival fra hovedscenen. Dette ble så vellykket at vi har valgt å gjenta suksessen. Vassendgutane er ett av landets mest turnerende band og er kjent for sin uhøytidelige og humoristiske vri på countrymusikken, med slagere som «Granada», «Hjortejakt» og «Silikon i tatti». Vassendgutane ga ut nytt album i fjor, og når de gjester Skjåkøygarden blir det garantert liv og god stemning!

Charlie Rackstead (N/USA)

Charlie Rackstead alias Rune Nilson fra radioprogrammet «Lønsj» på NRK P1, komm…er til Skjåkøygard for å spille lørdag ettermiddag. Charlie spiller på Green Hills etter kirkekonserten.
Charlie Rackstead er han norsk-amerikaneren du sikkert har hørt på radioen. Hans store prosjekt er å bringe norsk pop og rock ut til et amerikansk publikum ved å skrive dem om til engelsk, og spille dem i en slags country/ bluegrass-stil.
Etter at Charlie ble kjent gjennom radioprogrammet «Lønsj» i NRK P1, har han blitt etterspurt over hele landet. Her blir det humor og liv!

Steffen Jakobsen (N)

Steffen Jakobsen gjestet Countryfestivalen i Sjåk i fjor, og vi er stolte over å igjen kunne ønske velkommen til sørlendingen som for alvor ble kjent da han kom på 3. plass i Idol 2013, og som ble kåret til årets beste Idol-øyeblikk med sangen «Your Man». Steffen Jakobsen er kjent for sin dype countrystemme og musikken hans er inspirert av blant andre Josh Turner, Randy Travis og Don Williams. Steffen synger tradisjonell country. I februar i år kom Steffen Jakobsen med sitt første soloalbum etter Idol-suksessen. Vi gleder oss til å høre Steffen igjen på Countryfestivalen, og håper på minst like bra liv som i fjor.

Sie Gubba (N)

Countryrockbandet SIE GUBBA ble startet opp av en kompisgjeng i 1995. Tre år senere platedebuterte trønderbandet, og i 2001 ble de nominert til Spellemannprisen med sangen «Lynx’n». I 2006 kom albumet «Sie Gubba» som ble bandets store gjennombrudd, mye takket være låta «Sånn e livet», som var på Norsktoppen i 20 uker. I 2011 deltok Sie Gubba under Melodi Grand Prix hvor de endte på fjerdeplass. I mars i år kom Sie Gubba med sitt niende album. Bandet spiller alt fra tung countryrock til rolige ballader, og vi garanterer at det blir liv på Skjåkøygard når trønderne entrer scenen.

Ottar Bighand Johansen med Tore Andersen (N)

Etter suksessen med cd-ene «30 years on the Road» og «Passion & Trust», er Ottar Big Hand Johansen på turné igjen. Denne gang sammen med gitarist og bassist Tore Andersen for å kunne møte publikum på grasrota. Repertoaret består av låter fra Ottars mange plater, samt helt nyskrevne låter. Siden Big Hands første opptreden i 1989, har han hatt stor suksess. Ottar forlot Bodø som 19-åring for å dra ut i verden for å bli stjerne. Han gjorde stor suksess med Country Snakes og TV-serien Landhandelen. Han har blant annet solgt over en halv million plater og kassetter, og har vært programleder på NRK. I 1995 feiret Ottar Big Hand Johansen sitt 30-årsjubileum som artist, og han kan se tilbake på en eventyrlig suksess. Han har opptrådt på en rekke festivaler, puber og samfunnshus, og i sommer kan festivaldeltakerne oppleve han i Skjåk. Her blir det countrymelankoli!

Sivert Bjørdal (N)

Sivert Bjørdal har spilt på Skjåkøygard en rekke ganger og er like populær hver gang. Artisten har over 20 år bak seg som countryartist, og har gjennom årene gjestet en rekke festivaler i Norge. Sivert er tro mot sin musikalske overbevisning, og har et trofast og dedikert publikum som vet å sette pris på en flott sanger og artist. Han er også kjent utover landegrensene. Sivert er en garanti for den gode musikken og den gode stemningen , og det er alltid stinn brakke når han entrer scenen på Countryfestivalen i Skjåk. Vi gleder oss!

Big-B (N)

Big-b er én av sørlandets beste vokalister innen countrymusikk, og har vært aktiv siden han var 18 år. Big-b som kommer fra Lillesand har vært engasjert i flere lokale countryband opp gjennom årene. Han ga ut sitt debutalbum, «Best Mistake», i 2008. I 2010 fikk Big-b muligheten til å treffe Toby Keith som lenge har vært hans idol. Etter dette møtet bestemte Big-b seg for å lage et album til ære for Keith. I 2011 kom albumet «All fired up». Big-b har en ekte og genuin countrystemme, og det er en grunn til at han ofte blir sammenlignet med noen av de mest anerkjente amerikanske countrystjernene. Sørlendingen Big-b er kjent for sterke tekster som blir formidlet på en måte som til tider får hårene til å reise seg i nakken, selv på en gammel cowboy. Det er med glede at vi kan ønske mannen med det gode humøret velkommen til Countryfestivalen.

Bullseye Band (N)

Bullseye Band har gjestet Countryfestivalen i Skjåk tidligere. Bandet ble startet opp i 1998 av fem erfarne musikere med stort hjerte for countrylivet. I dag består Bullseye Band av åtte medlemmer. Vokalisten i bandet er Wenche Lundemo fra Skjåk. Debutalbumet til Bullseye Band, «The Higway» ble spilt inn i Rainbow Studio i Oslo, og fikk god omtale internasjonalt. Flere av låtene markerte seg på amerikanske radiostasjoner. Det er mange år siden Bullseye Band gjestet festivalen i Skjåk, og det er derfor hyggelig å ønske bandet velkommen tilbake.

Blue Valley Boys (SE)

Trioen Blue Valley Boys kommer fra Sverige og startet så smått i 2003. Året etter bestemte medlemmene seg for å begynne på ordentlig, og de gjennomførte sin aller første konsert. Siden den gang har det blitt mange konserter rundt omkring. Blue Valley Boys har gitt ut flere plater. Trioen spiller en blanding av Rock’n Roll og country, og bandet er sterkt inspirert av artister som Johnny Cash, Hank Williams og Johnny Carroll.

Savannah (NL)

Savannah er en entusiastisk gruppe musikere fra Nederland som startet opp i 1986. Savannah er et allsidig og stemningsfullt cuntryband som er svært populære både i hjemlandet og utenlands. Bandet har opptrådt på en rekke små og store festivaler, i dansesaler, og på underholdningsscener. Savannah er også svært populære blant produsenter av radio- og fjernsynsprogrammer, og har hatt en rekke opptredener på både radio og tv opp gjennom årene. Det nederlandske bandet har gitt ut flere cd-er og dvd-er, og har mottatt flere gjeve musikkpriser opp gjennom årene. Savannah jobber med store navn som Johnny Cash, Bobby Bare, Buck Owens og Bellamy Brothers. De har en enorm hærskare av tilhengere, og vi garanterer førsteklasses opptreden når Savannah kommer til Countryfestivalen i Skjåk.

Merrytwang (S)

Det svenske bandet Merrytwang består av fem unge musikere, og spiller en kombinasjon av bluegrass, swing, blues og soul. Merrytwang ga ut sitt debutalbum i år, og er et etterspurt band. Som bandet selv sier det; «vi har én oppgave, og det er å samle all twang og legge den i musikken vår». Opplev rå, upolert energi av den amerikansk rootsmusikk når Merrytwang spiller under Countryfestivalen.

Free Beer (N)

Bandet Free Beer kommer fra Gudbrandsdalen og spiller musikk som ligger nært deres egne røtter; irsk og folkerock. Vokalisten i bandet kommer fra Irland og heter Brendan McKeever. Han spiller også akustisk gitar og mandolin. Ellers består bandet av Anne Ragnhild Leren fra Dovre som er norgesmester i gammeldansmusikk, Ole Christian Ulen fra Otta, Anders Belle-Thysell fra Lesja og Runar Tullut fra Otta. Free Beer sørger for fest, moro, og hæla i taket. Bandet setter stemningen fra første tone, så her er det bare å innta dansegulvet!

Harlekin (N)

Harlekin ble etablert for seks år siden, og har turnert rundt omkring i Midt-Norge. I 2012 ble deler av besetningen skiftet ut, og bandet fikk med seg Grete Bogen på vokal. Harlekin er et countryband som bør høres, og ikke minst oppleves. Medlemmene har lang fartstid innen musikk, og de legger stor vekt på å ha et allsidig repertoar.

Doggone Honkabillies (GB)

The Doggone Honkabilly Band har spilt på mange arenaer over hele Storbritannia og Europa. Flere musikkfestivaler og show har hatt besøk av dette bandet de siste årene. Om du liker femtitallsstil, honkytonk, og rockabillymusikk, vil dette bandet garantert lokke frem smilet i ansiktet ditt. Stjerner som Elvis, Johnny Cash og Hank Williams har dannet grunnlaget for både lyd og karakter hos guttene i dette bandet, men bli ikke overrasket om du hører påvirkninger av mer moderne artister også. Vi gleder oss!