Artister (2017)

Billy Yates (USA)

Vi er glade for å nok en gang kunne ønske den amerikanske countrystjernen Billy Yates velkommen til Skjåk. Yates gjestet Countryfestivalen i Skjåk i 2014, og vi regner med at det blir minst like god stemning på festivalarenaen denne gangen. Billy Yates, som er født i 1963, har bygget seg opp en stor og lojal tilhengerskare i Europa, med utsolgte konserter og populære låter. Mange kjente artister har tolket Yates sine mange låter opp gjennom årene. Den amerikanske countryartisten kommer fra en musikalsk familie, og har gitt ut mange studioalbum.
Vi gleder oss til å se og høre Billy Yates på Skjåkøygarden igjen!

http://billyyates.com/

Byting (N)

Byting kom sin første plate i 2014, og har hatt mange spillejobber på både festivaler og andre arrangement over hele Sør-Norge. Bandet kommer fra Bø i Telemark, og har beina godt plantet innenfor country, rock ’n roll og norsk folkemusikk. Repertoaret til Byting er allsidig og variert, og tekstene handler om realiteter, selvopplevd eller gjenfortalt, på godt og vondt. Byting spilte på Countryfestivalen i Skjåk i 2015, og vi er glade for å ha de på artistlisten vår også i år!

https://www.byting.no/

Ken Mellons (USA)

Kenneth Edward «Ken» Mellons fra USA ble født i 1965 i Tennessee. Amerikaneren deltok i mange talentkonkurranser i sine ungdomsår. I 1994 kom han med sitt selvtitulerte debutalbum «Ken Mellons». Artisten fulgte opp sitt debutalbum med flere nye album på 1990- og 2000-tallet.

I sommer kommer endelig countryartisten til Skjåkøygarden, og det er bare å glede seg!

https://kenmellons.net/

Teea Goans (USA)

Teea Goans er en amerikansk countryartist som spilte inn sitt første album i 2010. Hun fattet tidlig interesse for musikk. I en alder av bare tre år opptredde hun i kirken, og som åtteåring ble hun lagt merke til under en talentkonkurranse. Teea Goans synger tradisjonell countrymusikk, og byr på velutviklet musikalsk identitet. Vi velger å tro at den amerikanske jenta blir godt mottatt i de musikalske ørene til festivalgjestene i sommer!

https://www.teeagoans.com/

Rotlaus (N)

«Går du på en konsert med sunnmørsbandet Rotlaus kan du forvente både fest og moro. Dette bandet er kjent for å gi alt på scenen. Rotlaus er i dag ett av de mest omreisende bandene i sin sjanger. Den sunnmørske festmusikken de spiller, som er en blanding av folkrock og country, er svært ettertraktet, og Rotlaus har nå spillejobber over hele landet. Med debutalbumet sitt gikk bandet rett inn på VG-lista. Med både hardtslående tekster og allsangvennlige refreng blir det i år som i fjor svært høy festfaktor på Skjåkøygarden!

https://www.rotlaus.no/

Bo Outlaw & Twang Depot (N)

Med selvtilliten som har oppstått etter masse gode kritikker, både fra presse og publikum, er guttene i Bo Outlaw & The Twang Depot sikre på hvor de vil og hvordan de skal låte. Og låter gjør det. Med en autentisk tilnærming til musikken, med hjertet på rett sted, og med selvtillit nok til å trå i sporene etter Willie og Waylon, passer cowboyhatten og bootsa bedre og bedre. Bandet har ikke holdt på mer enn et par års tid, men har allerede nå steget inn i turnéverdenen i USA. Bandet har ikke mindre enn to turneer i utvalgte stater «over there». Og i sommer får vi oppleve de i Skjåk!

https://www.bo-outlaw.com/

Sivert Bjørdal (N)

Sivert Bjørdal fra Ørsta på Sunnmøre blir regnet som en av de fremste representantene for den originale countrymusikken. Stemmen hans er nært beslektet med Hank Williams, og store deler av Bjørdal sitt repertoar er hentet nettopp fra han. Sivert Bjørdal har lang 30 års fartstid som countrysanger, og har vært innom en rekke festivaler opp gjennom årene. Han har tidligere mottatt Countryfestivalen i Skjåk sin ærespris, og Sivert Bjørdal er et fast innslag på festivalen i Skjåk. Her blir det nok en gang musikalsk overbevisning og ekte countrymusikk!

http://sivertbjordal.com/

G. Thomas (N)

I år feirer G. Thomas sitt 35-årsjubileum som profesjonell «live» artist, i 2014 30 år som plateartist, og ga ut sitt soloalbum nummer elleve. Artisten er født og oppvokst i Bodø og betegnes som en meget trofast «outlaw» countryartist med røtter i tradisjonell country. Han er også en aktiv live-artist som gjør opptredener på puber, events, festivaler og messer. G. Thomas har også opptrådd på flere både norske og utenlandske tv-kanaler opp gjennom årene. Den norske artisten turnerer store deler av Europa, og har vært supportartist for blant andre Willie Nelson, Tanya Tucker og Johnny Cash. I sommer får festivalgjestene på Skjåkøygarden oppleve den erfarne musikeren!

https://www.gthomas.no/

Terje Iversen (N)

Terje Iversen er en kjent artist som har vokst opp med god, tradisjonell countrymusikk. Han fikk sin første gitar allerede i niårsalderen. Terje Iversen spiller coverlåter fra kjente og kjære countryartister som Alan Jackson, Buck Owens, johnny Cash og Marty Stewart. Vi er stolte over at vi nok en gang skal få høre Terje Iversen på festivalen. Som vanlig vil denne countryartisten sørge for god stemning!

http://www.terjeiversen.no/

The Barnstompers (NL)

Det nederlandske bandet The Barnstompers ble dannet i 1991, og har utallige opptredener på de nederlandske rockabilly-scener bak seg. Tadisjonell amerikansk country-boogie, western-swing og rockabilly er sjangerene som kjennetegner dette bandet. En utmerket kombinasjon av musikalitet og vokal gjør The Barnstompers til et svært spennende band. Bandet har mottatt flere priser, har gitt ut flere album, og har spilt på scener i land som Tyskland, England, Italia, Frankrike og Norge. I sommer spiller The Barnstompers i Skjåk!

http://barnstompers.com/

Hilljacks (N)

Hilljacks er et bygdeband fra Øvre Romerike, og allerede i løpet av sine to og et halvt år, har bandet markert seg godt i det norske countrymiljøet. Bandet har hatt utallige jobber rundt omkring i landet, på både små og store scener, der de har høstet gode kritikker. Hilljacks har en forkjærlighet for tradisjonell country, og skriver også selv låter. Bandet slapp sitt første album i desember 2016. Hilljacks gjestet festivalen i Skjåk i fjor, og i sommer kommer bandet tilbake for å gjenta suksessen!

http://www.hilljacks.net/

Cindy Kvinlaug (N)

Cindy Kvinlaug fra Kvinesdal i Vest-Agder har holdt på med musikk siden hun var ni år gammel, både alene og sammen med sin far Steven Kvinlaug. Countryartisten ble for alvor kjent da hun deltok i talentkonkurransen «Idol» på TV2, og under «The Voice» på samme tv-kanal i 2012. I 2010 ga Cindy Kvinlaug ut albumet «The best part of me», som ble innspilt i Nashville. Den kvinnelige artisten som er kjent for sin kraftfulle stemmeprakt, fremfører både egenprodusert musikk, og musikk som er skrevet av andre artister. Gled deg til å høre denne jenta på årets festival!

https://www.facebook.com/cindy.kvinlaug

Arly Karlsen & Sons (N)

Arly Karlsen er en legende innenfor countrymusikk. Han har sunget sammen med artister som Bobby Bare, Gene Watson, Bellamy Brothers og Joanne Cash. Arly Karlsens karriere og stemme taler for seg. Eplet faller som kjent ikke langt fra stammen; Arly Karlsen sine to sønner, Kim-Arly Karlsen og Martin Karlsen, opptrer sammen med deres far i Arly Karlsen & Sons, og det blir garantert god stemning når de gjester Countryfestivalen i Skjåk.

http://www.arlykarlsen.net/

The Original Fives (SE)

The Original Five er et bluegrassband fra Malmö i Sverige, som ble stiftet i 2010. I to år hadde bandet en populær ukentlig spillejobb på en restaurant i Malmö. Siden har de fire guttene i bluegrassbandet spilt over 250 konserter på klubber, i bryllup, på fester og festivaler i hjemlandet, Europa og USA. The Original Five spiller klassisk bluegrass fra 40- og 50-tallet, men også mer moderne fra nyere tid. Under opptredenen på Countryfestivalen i Skjåk kan du forvente en sunn dose av det beste bandet har å by på av både eget og andre kjente artister sitt repertoar!

http://theoriginalfive.se/

Fat Fred & The Possumhunters (N)

http://www.possum.no/

Fat Fred & The Possumhunters er et høyenergisk, svingende band som serverer en blanding av rockabilly, svingende blues og hillbillymusikk i tråd med røttene. Vokal, kontrabass, piano, gitar og trommer sørger for et rustikk lydbilde. Til tross for bred musikalsk erfaring, er det ingen tro på at moderne digitalt utstyr skal gjøre musikken noe bedre i denne gjengen. Bandet har røtter på Romerike, og med smittende spilleglede og musikalsk kjemi, kommer de garantert til å rocke festivalarenaen på Skjåkøygarden på festivalen i sommer!