Artister (2018)

Get Rhythm

Bandet Get Rhythm ble startet opp i 2013, og dundret inn på musikkfestivalene i 2015. Siden har bandet fra Gausdal vært omtalt som en sensasjon. Det var etter at de utmerket seg på Ungdommens Kulturmønstring at folk fikk opp øynene for bandet. Get Rhytm er et ungt band med Johnny Cash-karakter og sound, altså med en fyldig baryton-stemme, og stilen spenner over et vidt spekter med elementer av country, rock and roll, blues og spirituals. Vi gleder oss til å høre det lovende bandet i Skjåk i sommer.

Rotlaus (Norge)

Her blir det garantert fest og moro! Sunnmørsbandet Rotlaus er ett av landets mest turnerende band i sin sjanger. Festmusikken de spiller er en blanding av folkrock og country. Rotlaus gikk rett inn på VG-lista med debutalbumet sitt i 2016. Det blir høy festfaktor når det populære bandet åpner festivalen fra hovedscenen torsdag kveld med sine hardtslående tekster og allsangvennlige refreng.

Jeff Bates (USA)

Vi er stolte over å ha sikret oss selveste Jeff Bates på årets countryfestival. Den amerikanske countryartisten kom med sitt debutalbum i 2003, og har siden gitt ut en rekke album. Opp gjennom sine over 15 år som artist, har Jeff Bates vært nominert til flere gjeve countrypriser. Vi gleder oss til å se og høre den amerikanske stemmen på Countryfestivalen.

Jill King (USA)

Allerede da hun var tre år gamme opptrådte sangeren og låtskriveren Jill King i hjembyens kirke, i Alabama. Som tiåring begynte den amerikanske countrystjernen å spille gitar og skrive egne låter. Allerede da var hun i et lokalt platestudio og spilte inn sin første sang. Etter hvert som Jill King ble eldre fikk hun mange faste opptredener rundt omkring, og hun er i dag en svært populær countryartist både i hjemlandet og i verden ellers. Hennes første album kom i 2003, og hun har gitt ut en rekke album og singler etter dette. Jill King gjestet Countryfestivalen i Skjåk i 2012. I sommer får vi igjen oppleve henne på Skjåkøygarden. Vi gleder oss!

Hadacol Hotshots (England)

Hadacol Hotshots er et engelsk band som i autentisk 1940/50-stil fremfører amerikansk swing, hillbilly, rockabilly og honkytonk. Bandet har spilt på ulike festivaler og arrangement i både inn- og utland. Når Hadacol Hotshots entrer scenen på Skjåkøygarden lover vi at du får fart på rockefoten. Her blir det garantert livat!

Sie Gubba (Norge)

Trønderbandet Sie Gubba har gjestet Countryfestivalen i Skjåk flere ganger tidligere, og vi er glade for at de også i år ønsker å spille for gjestene våre. Bandet er svært ettertraktet og reiser rundt i hele landet for å spille, både på festivaler og i andre sammenhenger. Sie Gubba spiller alt fra tung countryrock til rolige ballader. Det blir garantert liv både på scenen og på dansegulvet når disse karene entrer scenen. Sie Gubba avslutter fredagskvelden fra hovedscenen.

Nashville (Norge)

Etter en noen år som trio, så NASHVILLE endelig dagens lys i 2006.
Samme år kom debutplaten ”Dance Till Daylight,” og Nashville ble fort et ettertraktet liveband både i inn- og utland. Bandet toppet Norsktoppen i 2006, vært delaktige på flere country-samlecd’er, og deltar med musikk på flere TV-serier i USA. I forbindelse med 10 års jubileet i 2016 gikk de nok en gang i studio, og nå er endelig plate nummer 3, ”SWINGING FROM THE CHANDELIER” ute for salg, streaming og nedlastning. Vell møtt til en forrykende konsert med høy lassoføring, med egne låter, og kjente og kjære countryhits.

Big-B (Norge)

Sørlendingen Big-B er kjent for sterke tekster, formidlet på en måte som til tider får hårene til å reise seg i nakken – selv på en gammel cowboy. Big-B er én av sørlandets beste vokalister innen countrymusikk, og opp gjennom årene har han vært engasjert i flere band. Artisten har en ekte og genuin countrystemme, og det er også én av grunnene til at Big-B ofte blir sammenlignet med noen av de mest anerkjente amerikanske countryartistene.

Sivert Bjørdal (Norge)

Ingen countryfestival i Skjåk uten Sivert. Sunnmøringen Sivert Bjørdal har blitt et fast innslag på festivalen. Med sin musikalske overbevisning og ekte countrymusikk, har den folkekjære countryartisten gjennom 30 år opparbeidet seg et trofast og dedikert publikum. I årevis har Sivert Bjørdal spilt på festivalarenaer i Norge. I årevis har han også spilt på festivalen i Skjåk, og vi synes det er like stas hvert år.

Hilljacks (Norge)

For tredje år på rad ønsker vi bygdabandet Hilljacks velkommen til Countryfestivalen i Skjåk. Bandet fra Romerike har en forkjærlighet til tradisjonell country og har låter fra alle tiår på repertoaret. Hilljacks startet opp i 2014 og har markert seg i det norske countrymiljøet. I desember 2016 slapp bandet sitt første album. Hilljacks henter mye av inspirasjonen fra artister som Alan Jackson, George Jones og Tanya Tucker.

Harald Thune (Norge)

Harald Thune besitter en mørk, trollbindende stemme og er kjent som en av våre aller beste countryartister. Thune har imidlertid appell langt utover country publikummets rekker. Gjennom snart 30 år som artist på profesjonelt nivå, etter fire album, et par singler, et samlealbum og over 1400 konserter, har han opparbeidet seg en sikker hånd og god teft i sitt fag som spillende og skrivende artist. Han er kjent for sin lidenskap og spilleglede, sitt drivende gitarspill og sine personlige og velskrevne tekster. Noen kaller musikken hans for country, noen americana, noen cowboy rock og noen viser. Den femte plata ble sluppet 21.august og heter Blå Vinyl. Den inneholder ti nye sanger på norsk. Thunes tidligere albumutgivelser har fått svært gode kritikker og høye terningkast. Han er velkjent for sin scenesjarm og sine svingende konsertopptredener og er blitt en ettertraktet live artist som har opparbeidet seg et trofast publikum.

Fat Fred & The Possumhunters (Norge)

Rockabilly, svingende blues og hillbilly. Fat Fred & The Possumhunters er et høyenergisk band med røtter på Romerike, med et rustikk lydbilde. Med smittende spilleglede og musikalsk kjemi, byr bandet på et ellevilt sceneshow du ikke bør gå glipp av.

Cornerboys (Norge)

En konsert med Cornerboys har alle de kvaliteter som skal til for å sette deg i den rette stemningen. Bandet spiller irsk og skotsk musikk, der låtene bærer et tydelig preg av både spenning og energi. Cornerboys ble startet opp i 2000, og opp gjennom årene har bandet hatt mange spilleoppdrag. Cornerboys har spilt hos oss tidligere, og vi er glade for at de er tilbake.

Leif Ingdahl (Norge)

Den svenske artisten Leif Ingdahl har spilt med en rekke kjente artister opp gjennom sin karriere som artist. Han har også deltatt i den svenske Melodifestivalen. I 1992 kom han med cden «Kom till mig». Det er ikke bare for musikken Leif Ingdahl er kjent. Han har spilt bandy på elitenivå, og har også vært rallyfører. I sommer får vi oppleve den svenske artisten på Skjåkøygarden.