Artister (2015)

Sie Gubba (N)

Trønderbandet Sie Gubba feirer i år 20 år som artister med utgivelse av live-CD og DVD, samt en jubileumsturné over hele landet. Ett av stoppestedene til countryrockbandet blir i Skjåk og Countryfestivalen. Bandet gjestet festivalen også i fjor, til stor jubel blant de besøkende. Sie Gubba spiller alt fra tung countryrock til rolige ballader, og i år som i fjor blir det garantert liv på festivalarenaen når disse karene entrer scenen. Vi gleder oss til å ta del i Sie Gubba sitt 20-årsjubileum.

Georgette Jones (USA)

Georgette Jones er datter av to verdenskjente countryartister, nemlig George Jones og Tammy Wynette. I 2015 skal Georgette Jones og Brian Mallery, som også er blant årets artister på Countryfestivalen i Skjåk, turnere Canada for å hedre nettopp disse to artistene. Vi føler oss priviligerte over at Georgette Jones har takket ja til å komme til Skjåk. Georgette Jones spilte inn sin første singel sammen med sin far i en alder av ti år. Hun har også jobbet som korist for sin mor. Artisten har turnert Irland, Europa, Asia og Canada, og jobber stadig med ny musikk og har flere spennende prosjekter hun jobber med.

Too Far Gone (N)

Too Far Gone ble etablert i 1993. Bandet er flere ganger omtalt som landets beste countryrockband, og slo for alvor igjennom i 1998 med hiten «Zetor’n». Etter det har det gått slag i slag med høye listeplasseringer, radiolisting, tv-opptredener og omfattende turnering for bandet som har sitt utspring i Flå i Sør-Trøndelag. Too Far Gone består av fem dyktige musikere, og det populære countryrockbandet vil garantert sørge for feststemning på festivalarenaen i Skjåk.

Brian Mallery (CA)

Vi er stolte over å ha fått navnet Brian Mallery på listen over artister på årets festival. Canadieren begynte å skrive låter allerede i en alder av 13 år, og på 1990-tallet bestemte han seg for å reise til Nashville for å spille inn sitt første album. Hans første CD ble innspilt i 1997. Da startet han også å opptre som artist «på ordentlig». Med sin egen unike blanding av tradisjonell og rockabilly musikk, har Mallery fått gode anmeldelser og et dedikert publikum opp gjennom årene. Brian Mallery har delt scene med blant andre Dallas Harms, Julian Austin og Chris Cummings. Vi ser frem til å kunne oppleve den canadiske artisten på Skjåkøygarden i juni.

Big-B & The Wranglers (N)

Countryartisten Big-B har nå fått seg fast band, nemlig The Wranglers. Bandet består av et knippe dyktige musikere med lang fartstid innen sjangeren. I slutten av januar i år ble premierekonserten til Big-B & The Wranglers gjennomført, og i sommer har artisten med seg sitt faste band når han kommer til Skjåk. Big-B er én av sørlandets beste vokalister innen countrymusikk. Han har vært engasjert i flere lokale countryband opp gjennom årene. Artisten har en ekte og genuin countrystemme, og det er også grunnen til at han ofte blir sammenlignet med noen av de mest anerkjente amerikanske artistene. Sørlendingen er kjent for sterke tekster. Vi gleder oss til å høre Big-B & The Wranglers.

Sivert Bjørdal (N)

Det har blitt en tradisjon å ha Sivert Bjørdal på artistlisten til Countryfestivalen i Skjåk. Artisten som har over 20 år bak seg som countryartist er tro mot sin musikalske overbevisning, og har et trofast og dedikert publikum. Sivert har i årevis gjestet en rekke festivaler i Norge, og er også godt kjent utover landegrensene. Det er alltid stinn brakke når Sivert Bjørdal entrer scenen, og vi er sikre på at det blir fullt foran scenen også på Skjåkøygarden. Her blir det garantert god musikk og god stemning.

Free Beer (N)

Free Beer spiller musikk som ligger nært deres egne røtter, nemlig irsk og folkerock. Bandet kommer fra Gudbrandsdalen. Besetningen består av vokalist Brendan McKeever fra Irland, som også spiller akustisk gitar og mandolin, Anne Ragnhild Leren fra Dovre, Ole Christian Ulen fra Otta, Anders Belle-Thysell fra Lesja og Runar Tullut fra Otta. Free Beer er kjent for å gi alt på scenen, og det blir garantert fest og moro når det lokale bandet setter stemningen allerede fra første tone!

Harlekin (N)

Harlekin er et countryband som bør høres og oppleves. Bandet ble etablert for syv år siden, og har turnert rundt omkring i Midt-Norge. For tre år siden ble deler av besetningen i Harlekin byttet ut, og bandet fikk med seg Grete Bogen som vokalist. Medlemmene i Harlekin har lang fartstid som musikere, og de legger stor vekt på å ha et allsidig countryrepertoar som det svinger av, noe vi også kommer til å få oppleve på Skjåkøygarden.

Åsmund Åmli Band (N)

I over 15 år har Åsmund Åmli Band fartet rundt på de fleste scener som finnes i Sør-Norge, samt deler av Nord-Norge, med sine sprelske live-show. Bandet fra Setesdal i Aust-Agder kaller seg selv for et countryrocka showband, og deres varemerke er bruken av det friske Vallemålet som frontfigur Åsmund Åmli har tatt med seg fra hjembygda si i Setesdal. Det blir garantert god stemning når Åsmund Åmli og hans band entrer scenen i Skjåk i sommer.

Byting (N)

Med beina plantet innenfor country, rock ‘n roll og norsk folkemusikk, er bandet Byting et nytt og spennende band fra Bø i Telemark. Byting kom i 2014 med sin første plate, og har hatt mange spillejobber over hele Sør-Norge. Bandets låtskriver og vokalist Thomas Hellekås skriver om livets realiteter, selvopplevd eller gjenfortalt, på godt og vondt, og Byting har et allsidig og variert repertoar.

Nashville (N)

Det norske countrybandet Nashville ble startet opp i 2005 av Frank Kåre Vangen. Medlemmene i bandet kommer fra Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal. Nashville har gitt ut flere plater og er ett av Midt-Norges beste og mest populære countryband. Bandet har turnert både i inn- og utland, og har spilt rotekte countrymusikk på de fleste større countryfestivaler i Norge og Sverige.

Grassride (SE)

Grassride er et svensk bluegrassband som ble etablert i 2007. Bandet har spilt på ulike festivaler og andre offentlige arrangementer. De har også gjestet Holland, Finland og Danmark. I sommer kommer de til Countryfestivalen i Skjåk, og med seg har Grassride et svært variert repertoar, tilpasset feststemte festivaldeltakere. Grassride henter inspirasjonen sin fra Bill Monroe, Flatt&Scruggs, Jimmy Martin, Doyle Lawson og mange flere. Repertoaret består også av egne låter.

Blue Grass Boogiemen (NL)

Det nederlandske bandet Blue Grass Boogimen har spilt tradisjonell bluegrass profesjonelt siden 1990. Bandet turnerer gjennom hele Europa, fra Litauen til Irland, fra Norge til Spania, og har ca. 250 spillejobber i året. Blue Grass Boogiemen sin musikk stammer fra Kentucky og ble utviklet av Bill Monroe som er bandet sitt største forbilde. Men også Johnny Cash, Hank Williams og Jimmy Martin er blant bandets idol. Overalt hvor de spiller, fenger Blue Grass Boogiemen publikum med deres intense, profesjonelle og musikalske virtuositet og smittende entusiasme.

Shorty Tom & The Longshots (FR)

Denne rockabilly-trioen fra Frankrike ble dannet ved utgangen av 2012. Musikken til Shorty Tom & The Longshots er inspirert av blant andre Al Ferrier og Hank Williams. 2013 brukte trioen på turnévirksomhet i hjemlandet, mens de nå i 2014 også har spillejobber i andre land som Tyskland, Spania og Sverige. Vi gleder oss til å få besøk av Shorty Tom & The Longshorts på Skjåkøygarden i sommer, og til å få oppleve deres rockabilly- og hillbillymusikk som vi tror vil falle i smak hos de aller fleste.