Artister (2016)

Vassendgutane (N)

«Silikon i tatti», «MILF og pils» og «Granada». Festcountrybandet Vassendgutane er kjent for sine folkelige sangtekster, og det blir garantert liv foran scenen fra første tone. Det populære bandet fra Ørsta åpner årets Countryfestival fra hovedscenen torsdag kveld. Ekstra stas er det at Vassendgutane har 20-årsjubileum i år. Bandet er ett av landets mest turnerende band for tiden, og når disse gutta inntar scenen med sin uhøytidelige og humoristiske vri på countrymusikken, blir det garantert god stemning.

Rotlaus (N)

Vi har den glede av å kunne presentere nok et band som har valgt å ta turen til skjåkøygarden på countryfestival i år.

Bandet Rotlaus er et nytt og oppadgående band fra Sunnmøre, som har startet på sin aller første turne. Rotlaus er bandet som skal stå på hovedscenen og «piske opp» stemningen, før 20- års jubilantene Vassendgutane entrer scenen. Dette blir en kanonstart på årets festival. Vi ønsker ROTLAUS velkommen til Skjåkøygarden

Med trekkspill, fele, gitarer og rytmer greier Rotlaus å kombinere det moderne med det tradisjonelle. Dyktige musikere og en tekstforfatter med mye på hjertet er definitivt ikke en dum kombinasjon når det gjelder å treffe folk med musikken.

Buddy Jewell (USA)

Vi er glade for å ha den anerkjente og populære countrysangeren Buddy Jewell på årets artistliste. Amerikaneren ble kåret til den aller første vinneren av USA Network sin populære talentkonkurranse «Nashville Star» i 2003. Dette ble også hans gjennombrudd da han fikk platekontrakt med Columbia. Buddy har blitt anerkjent med flere nominasjoner av Grammy, ACM, CMA og CMT. I 2011 vant han International Country Gospel Music Association’s «Entertainer of the year» og «Crossover Artist of the year»-priser. I 2015 ble Jewell innlemmet i Arkansas Entertainers «Hall of Fame». Vi gleder oss til å høre den amerikanske countrysangeren på Skjåkøygarden.

Sarah Gayle Meech (USA)

Låtene til Sarah Gayle Meech fra USA blir hyppig spilt på utenlandske radiostasjoner, og både populariteten og prestasjonene hennes stiger. Hennes første album, «One Good Thing», ble utgitt i 2012, og ble godt mottatt av både fans og kritikere. I sine flotte låter utforsker Sarah Gayle tema som kjærlighet, hjertesorg, tap og ensomhet. Inspirasjonen til tekstene har hun blant annet hentet fra personlige opplevelser. Blant inspiratorene til den amerikanske countryartisten opp gjennom årene er blant andre artistene Johnny Lee, Dwight Yoakam og Dawes.

Ni Liv (N)

Countryrock-bandet «Ni Liv» fra Bø og Midt-Telemark, spiller originale låter i og rundt sjangrene amerikana, countryrock og folkrock, og fremfører tekstene på dialekt. Bandet har siden starten i 2003 spilt over 350 konserter rundt omkring i landet, og gitt ut syv album. «Ni Liv» har vært listet på P1’s spillelister mange ganger, og bandet er stadig å høre på norske radiokanaler. I 2013 feiret countryrock-bandet 10-årsjubileum.

Steff Nevers (N)

Han har gjestet Skjåkøygarden tidligere. I sommer kommer Drammens store countrystjerne tilbake til Skjåk. Steff Nevers har fans over hele Europa, er tidligere nominert til to Spellemannpriser, og den gjeve prisen «European Artist of the Year» av British Country Music Awards. Steff Nevers har i årevis opptredd på en rekke festivaler rundt om i landet, og vi er glade for at han takket ja til å komme til Skjåk under årets countryfestival.

Don Redmon (SE)

Countryartisten Don Redmon, eller Andreas Johansson som er hans egentlige navn, har blitt et kjent navn i svensk countrymusikk de siste årene. Han har vunnet flere priser, og gitt ut 1 cd med bandet «Don Redmon Band» som han startet sammen med sin far i 2001. For noen år siden valgte Andreas Johansson å satse videre på en solokarriere, og fant det naturlig å bruke artistnavnet Don Redmon. Den svenske artisten har en fortrolighet og lekenhet i sin formidling av countrymusikk, og vi ser frem til å høre han på Countryfestivalen i Skjåk.

Gunslingers (N)

Festcountry-bandet «Gunslingers» startet sin karriere i 2008, og i løpet av et par år ble de ett av de mest ettertraktede bandene i landet. Bandet har gitt ut flere album, og er kjent for stor allsangfaktor, gode sceneshow og store mengder humor. «Gunslingers» har rot i bygda Nordheimsund i Hardanger, og de fleste tekstene til bandet er på Hardanger-dialekt. Vi ønsker det populære bandet velkommen tilbake til Skjåk.

Sivert Bjørdal (N)

Det er viktig med tradisjoner, og tradisjonen tro gjester Sivert Bjørdal Skjåkøygarden også i år. Med over 20 år bak seg som countryartist, er Bjørdal tro mot sin musikalske overbevisning, og har et trofast og dedikert publikum. Sivert Bjørdal har i årevis spilt på festivalarenaer i Norge, og er også kjent utover landegrensene.

Hilljacks (N)

«Hilljacks» er slenguttrykk for Hillbilly (fjellbønder) i USA, og siden alle i bandet bor på bygda, og på ett eller annet tidspunkt har kjørt traktor, ble navnet «Hilljacks» valgt. «Hilljacks» gjorde entre på det norske countrymarkedet i starten av 2014. Interessen for bandet har vært over all forventning, og allerede sesongen 2015 ble det mange opptredener på ulike festivaler rundt om i landet. «Hilljacks» har en forkjærlighet for tradisjonell country, og har valgt å sette låter fra alle tiår på repertoaret. Mye av inspirasjonen henter bandet fra artister som Alan Jackson, George Jones og Tanya Tucker.

Jon Kolden (N)

Etter en lang pause fra både låtskriving og konserter gjorde Jon Kolden comeback i fjor høst. På 90- og begynnelsen av 2000-tallet reiste countryartisten fra Lom rundt omkring i landet på festivaler og scener. Jon Kolden er et velklingende navn for mange countryentusiaster. I 1994 deltok Jon Kolden i «Country Music Grand Prix» der han endte på en solid andreplass. Kolden skriver fortsatt egne låter og har i dag et repertoar på hele 70 låter. Artisten er sterkt påvirket av artister som Johnny Cash, Vern Gosdin og Georg Jones, så det er rotekte country som ligger lomværen nærmest. Jon Kolden har nå fått med seg et knippe rutinerte musikere. Sammen utgjør de Jon Kolden Band.

Bjørn Wikøren (N)

I 1997 ble Bjørn Wikøren med i bandet «Route 42», hvor han sang og spilte i tre år. Etter at han flyttet til Sandnes, fortsatte han å turnere, delvis alene på trubadur- og pubscener, og delvis med eget band. I 2010 kom Wikøren med sitt debutalbum, «Almost Like Being There», innspilt i Nashville med anerkjente musikere fra nettopp countrymusikkens mekka, Nashville. I 2014 kom oppfølgeralbumet «Your one and only». I tillegg til å turnere i Norge, har Bjørn Wikøren hatt spilleoppdrag i Danmark, USA og England.

Cornerboys (N)

Bandet «Corner Boys» spiller irsk og skotsk musikk der låtene bærer preg av både spenning og energi. Bandet startet opp i 2000, og har med årene hatt mange spilleoppdrag rundt omkring i landet. En konsert med «Corner Boys» kan kanskje best sammenlignes med en «sjælda god maltwhisky»; den har alle kvaliteter som skal til for å sette deg i den rette stemningen.

Etter stort ønske fra vårt publikum om Irsk innslag, vil «Corner Boys» ikke skuffe.

Root’n Toot’n (GB)

Bandet «Root’n Toot’n» består av en livlig trio fra England. Bandet har i tillegg til Countryfestivalen Skjåk,spilt på en rekke festivaler i både inn- og utland de siste årene, og er kjente for å få frem dansefoten hos publikummerne. «Root’n Toot’n» byr på en livlig miks av tradisjonell country- og hillbillymusikk.

The Doggone Honkabillies (GB)

Da var de endelig tilbake. Bandet som har vært mest etterspurt hos oss. Femtitallstil, honkytonk og rockabilly. «Doggone Honkabillies» vil garantert lokke frem både smilet og dansefoten. Bandet har spilt på en rekke festivaler og arenaer over hele Storbritannia og Europa. Stjerner som Elvis, Johnny Cash og Hank Williams har dannet grunnlaget for både lyd og karakter hos guttene i «The Doggone Honkabillies».